Play & Creative Arts Therapy

Play & Creative Arts Therapy

Γιατί είναι ιδανική για Παιδιά και Εφήβους:

Τα παιδιά μιλάνε μέσα από το παιχνίδι. Οι έφηβοι εκφράζονται μέσα από τη δημιουργικότητα. Η Παιγνιοθεραπεία και η Θεραπεία μέσω Δημιουργικών Τεχνών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές μέθοδοι για τη στήριξη παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, συμπεριφορικές ή αναπτυξιακές δυσκολίες. Μέσω του παιχνιδιού και των δημιουργικών εκφραστικών τεχνών, τα παιδιά και τα έφηβα άτομα μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα που πολλές φορές δυσκολεύονται να εξηγήσουν με λόγια.

Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η μορφή θεραπείας;

 Έκφραση χωρίς λόγια: Το παιχνίδι και οι τέχνες επιτρέπουν στα παιδιά και τα έφηβα άτομα να εκφραστούν με έναν φυσικό και αβίαστο τρόπο, προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον για να μοιραστούν όσα τους απασχολούν.

 Δημιουργική Ανάπτυξη: 

Τα δημιουργικά μέσα, όπως η ζωγραφική, ο πηλός, η αφήγηση ιστοριών, η δημιουργία στο δίσκο με την άμμο κλπ ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των συναισθηματικών δεξιοτήτων και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση. 

Αντιμετώπιση συναισθημάτων και δυσκολιών:

Παιδιά και έφηβα άτομα που αντιμετωπίζουν άγχος, διαζύγιο γονέων, σχολικές δυσκολίες ή άλλα συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες μπορούν να βρουν ανακούφιση και υποστήριξη μέσα από αυτές τις θεραπευτικές μεθόδους. 

Ενίσχυση της ανθεκτικότητας: 

Η παιγνιοθεραπεία και οι δημιουργικές τέχνες βοηθούν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και διαχείρισης άγχους.