Σύνδεση & Επανόρθωση

Project Details

Στις αλληλεπιδράσεις μας με τα παιδιά, ως σημαντικοί/ές ενήλικές τους (γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, κλπ), συχνά επιζητούμε ή ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα για επαφή και σύνδεση, ενώ άλλες φορές καλούμαστε να επιλύσουμε εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Στον πυρήνα αυτών βρίσκεται ο συναισθηματικός δεσμός (attachment). Στις σχέσεις των παιδιών μαζί μας (αλλά και στις μεταξύ μας σχέσεις ως ενήλικες) όλα τελικά καταλήγουν στην επανόρθωση και την ενίσχυση του συναισθηματικού δεσμού.

Πόσο εύκολα αντιλαμβανόμαστε τα αιτήματα για σύνδεση, ιδίως όταν αυτά μας τα επικοινωνούν τα παιδιά με μη λεκτικούς τρόπους; Πόσο διαθέσιμές/οι είμαστε για επανασύνδεση, όταν κάπου χάνεται ο δεσμός; Τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε μετά από μια ρήξη, να επέλθει η επανόρθωση;

Στο τρίωρο αυτό εργαστήρι θα προσεγγίσουμε μέσα από συζητήσεις και βιωματικές ασκήσεις τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επιδιώξουμε και να ενισχύσουμε τη σύνδεση στις μεγάλες αλλά και στις μικρές στιγμές της ημέρας.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.

Project Name
Σύνδεση & Επανόρθωση
Client
Play Attachment
Category
Play-Attachment
Location
Φραντζή 1 με Μ. Ψελλού, Κηφισιά, Θεσσαλονίκη
Year
2021
img-01
img-02

Τί θα μάθουμε;

Πώς να προσεγγίζουμε τις συγκρούσεις εντός οικογένειας, εστιάζοντας στην επίλυσή τους με σεβασμό, την σημαντικότητα της συμμετοχής των παιδιών ως ισότιμα μέλη στην οικογένεια, αλλά γιατί η ενθάρρυνση και η αναγνώριση είναι προτιμότερες της επιβράβευσης.

Icon

Play Therapy

Χρησιμοποιεί το παιχνίδι, που είναι ο φυσικός τρόπος έκφρασης των παιδιών
Icon

StoryPlay

Ένα σύγχρονο θεραπευτικό εργαλείο της Dr. Joyce Mills, το οποίο βασίζεται στις αρχές του Milton Erickson
Icon

Superhero Play

Η Αξία του Υπερηρωικού και του Συγκρουσιακού Παιχνιδιού
Icon

mobile Play Therapy

Τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς να χαθεί τίποτα από την αξία του play therapy

Ένα μεγάλο "ευχαριστώ"

Ευχαριστώ από την καρδιά μου τους γονείς που με εμπιστευονται και μου ανοίγουν το σπίτι, αλλά και την καρδιά τους και υπόσχομαι πως θα κάνω πάντα το καλύτερο που μπορώ για να τιμήσω αυτήν την εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό και δεν σταματώ ποτέ να επιδιώκω το καλύτερο για τις υπηρεσίες που παρέχω και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι και να επιμορφωνομαι, φέρνοντας συνεχώς νέα θεραπευτικά “εργαλεία” στη φαρέτρα μου  Ακριτίδου Αντιγόνη Εκπαιδευτικός, Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού, εκπ. Filial Play Parent Coach, Επιμορφωτρια Θετικής Διαπαιδαγωγησης