Παίζω & συνδέομαι

Project Details

Καθώς προχωράει το νέο σχολικό έτος και εντείνονται οι περιορισμοί και τα μέτρα, λίγα πράγματα έχουν μείνει ίδια και οικεία στην καθημερινότητα των παιδιών. Επικρατεί ανασφάλεια, έντονο άγχος στα σπίτια, ενώ τα σχολεία λειτουργούν με διαφορετικές συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ πιθανό τα παιδιά να αναζητήσουν τη σύνδεση, την οικειότητα, την ασφάλεια και την αποδοχή από τους γονείς τους, αλλά και από σημαντικούς/ές ενήλικες στις ζωές τους.

Άλλωστε, το παιδί δεν θα πει ποτέ ότι πέρασε μια δύσκολη μέρα, θα μας ζητήσει να παίξουμε μαζί του.
Στο εργαστήρι αυτό θα μιλήσουμε για την αναγκαιότητα του παιχνιδιού, τις μορφές που αυτό μπορεί να πάρει, τη σημασία και τη σημαντικότητα του συναισθηματικού δεσμού (attachment) μεταξύ φροντίστριας/ή και παιδιού και πως αυτός μπορεί να ενισχυθεί μέσω του παιχνιδιού.

Αντλώντας στοιχεία από τη θεωρία του attachment parenting, την προσωποκεντρική παιγνιοθεραπεία και το filial play, θα προσπαθήσουμε μέσα από βιωματικές ασκήσεις και μικρές συζητήσεις να εξετάσουμε τη στάση μας και να διερευνήσουμε πώς μπορούμε να συνδεθούμε με το παιδί μας ακολουθώντας το στο φυσικό τρόπο έκφρασής του, το παιχνίδι.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.

Project Name
Παίζω & συνδέομαι
Client
Play Attachment
Category
Play-Attachment
Location
Φραντζή 1 με Μ. Ψελλού, Κηφισιά, Θεσσαλονίκη
Year
2021
img-01
img-02

Τί θα μάθουμε;

Πώς να προσεγγίζουμε τις συγκρούσεις εντός οικογένειας, εστιάζοντας στην επίλυσή τους με σεβασμό, την σημαντικότητα της συμμετοχής των παιδιών ως ισότιμα μέλη στην οικογένεια, αλλά γιατί η ενθάρρυνση και η αναγνώριση είναι προτιμότερες της επιβράβευσης.

Icon

Play Therapy

Χρησιμοποιεί το παιχνίδι, που είναι ο φυσικός τρόπος έκφρασης των παιδιών
Icon

StoryPlay

Ένα σύγχρονο θεραπευτικό εργαλείο της Dr. Joyce Mills, το οποίο βασίζεται στις αρχές του Milton Erickson
Icon

Superhero Play

Η Αξία του Υπερηρωικού και του Συγκρουσιακού Παιχνιδιού
Icon

mobile Play Therapy

Τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς να χαθεί τίποτα από την αξία του play therapy

Ένα μεγάλο "ευχαριστώ"

Ευχαριστώ από την καρδιά μου τους γονείς που με εμπιστευονται και μου ανοίγουν το σπίτι, αλλά και την καρδιά τους και υπόσχομαι πως θα κάνω πάντα το καλύτερο που μπορώ για να τιμήσω αυτήν την εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό και δεν σταματώ ποτέ να επιδιώκω το καλύτερο για τις υπηρεσίες που παρέχω και συνεχίζω να εκπαιδεύομαι και να επιμορφωνομαι, φέρνοντας συνεχώς νέα θεραπευτικά “εργαλεία” στη φαρέτρα μου  Ακριτίδου Αντιγόνη Εκπαιδευτικός, Ειδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού, εκπ. Filial Play Parent Coach, Επιμορφωτρια Θετικής Διαπαιδαγωγησης